om


MYKA/ My Grönholdt

MYKA er et kompagni som ledes af danser og koreograf My Grönholdt. Kompagniet producerer nytænkende forestillinger og installationer for et ungt publikum og formidler samfundsaktuele temaer, som kan berører alle mennesker. Oplevelserne formidles gennem sanselige og magiske universer med inspiration fra naturen, dyr og naturfænomer. 

MYKA's vision er at åbne øjnene for den verden vi lever i idag, på en ny måde med kant og MYKA nytænker koreografi for de mindste. Kompagniet henvender sig både til børnene og deres voksne. Det er vigtigt for mig at alle publikummer, store som små,  bliver kunstnerisk inspireret og udfordret. 

MYKA er støttet af Statens Kunstfond, BUPL, Københavns Kommunes Scenekunstudval og har turnéret på scener og festivaler i Norden som BORA BORA, Skånes Dansteater, Dansstationen Malmö, Barnens Scen Malmö, Dunkers Kulturhus Helsingborg, Zebu Amager børneteaterfestival, Dansekapellet, Salto! Festival, Dans for børn/ Dansehallerne, ICE HOT Nordic Dance Platform (MORE MORE MORE program), Skanderborg Kulturhus, Kulturhuset BLÅ Hässleholm, Team Teatret, Folkets Hus Lomma. I 2016 deltog MYKA på Tanzmesse i Düsseldorf og kompagniet er på vej til Kina Childrens Art Theatre Shainghai, i efterår 2018.


MYKA etableredes i 2013, af My Grönholdt (SE/DK) og Katya R. D. Nielsen(FO/DK), freelance dansere og koreografer uddanet fra Den Danske Scenekusntskole i 2011. Kompagniet ledes nu af My Grönholdt, da Katya er flyttet hjem til Færøerne.