Huskunstnerforløb, HAVET

Om forløbet

Forløbet ‘Havet’ af MYKA er målrettet de 4-6 årige i børnehaven med tema havet og pladtikforurening i verdenshavene. Forløbet varetages af et kunstnerisk hold på to dansere og en musiker, hvor der er tid til at danne relationer og arbejde i dybden med den kreative proces.
I huskunstnerforløbet arbejder vi med havets og havdyrenes bevægelser, lyde fra havet, vind, bølger samt sansning af stranden, vandet, sandet, vandplanter og luften. Børnene kommer sammen med danserne til at udforske verdenen under havet og omsætte det til dans og musik igennem sanser, fantasi og kreativ leg. I slutningen af forløbet sender MYKA ud inspirationsmateriale til børnehaverne, hvor børnene kan tage ud i naturen, samle plastikaffald, og vende tilbage til stuen og lave skraldekunst, til fernisering i børnehaven.

MYKA har sat sig for at formidle tematikker som klima, natur, bæredygtighed og dyreliv, der kan være svære at tale om med børn, men hvor scenekunsten kan være med til at åbne op for nye måder at sanse verden på. Med huskunstnerprojektet ‘Havet’ ønsker MYKA igennem det sanselige og kreative rum og sprog bidrage til refleksion og samtaler for forandring, i kunstens rammer, samt øge børnenes motoriske færdigheder og kreative kompetencer på en sjov og legende måde.

Forløbet blev afholdt i efteråret 2021, 5 uger, i 5 forskellige børnehaver i Helsingørs Kommune, Støttet af Statens Kunstfond og Helsingørs Kommune.

Dansere: My Nilsson, Laura Engholm, My Grönholdt 
Musiker: Erik Christoffersen