Om My Grönholdt

My Grönholdt (1986) er en svensk koreograf, danser og performer baseret i Danmark, uddannet på Den Danske Scenekunstskole med afgang i 2011, praktik hos Sasha Waltz og Troika Ranch i Berlin, og sommerskole hos Katie Duck i Amsterdam.

My arbejder som kunstnerisk leder og koreograf for MYKA, som producerer stærkt visuelle og æstetiske forestillinger, der folder samfundsaktuelle temaer ud med et magisk og poetisk greb med håb for fremtiden. En koreografisk praksis hvor koreografi, lys, lyd, scenografi og kostumer er et ligeværdigt scenisk udtryk, ofte i 360 graders scenografier med inspiration i naturen og naturfænomen. My nytænker koreografi for de yngste med inspiration fra billedkunsten, skulptur og installationskunst i tværæstetiske produktioner der tænker stort, for de yngste. De seneste år har MYKA arbejdet med temaet “Slow Living” og “Radical Softness” – hvor det langsomme, lyttende, nærværende, meditative og sanselige foldes ud, i en cirkulær og blød fysisk praksis, forankret i kroppen og livets cyklus.

My / MYKA er udvalgt til “Karriereprogrammet – Den unge kunstneriske Elite i 2020-2022, og hendes forestillinger har turneret på scener som Dansehallerne, ZeBu, SWOP Festival Åben Dans, BORA BORA, Dansstationen Malmö, ICE HOT Nordic Dance Platform CPH MORE MORE MORE, Skånes Dansteater, Shanghai Childrens Art Theatre, Kina.

My arbejder som CO-kunstnerisk leder og koreograf for NORDLYS, et koreografisk kollektiv som producerer tværæstetiske site-specifik vandreforestillings festivaler nationalt og internationalt, med forestillinger i Danmark, Norge og Filipinerne. NORDLYS skaber kreative netværk og kollektive kunstneriske samarbejder i et link mellem de nyuddannede og de etablerede miljø, og nytænker hvordan publikum kan blive guidet på finurlige, sanselige, legende og interaktive måder, med personlige møder i fokus.