BIRCA Kids residens

MYKA er sammen med Susanne Daning, leder for BIRCA, kurator og konceptudvikler for BIRCA Kids. Sammen kuraterer og planlægger de BIRCA Kids og giver kunstnerne feedback i processen.

BIRCA Kids ønsker at give plads til scenekunstfamilier med børn der ønsker at arbejde en uge, med fokus på at indtænke børnene som medskabende i den kreative process, i sommerperioden på naturskønne Bornholm.

BIRCA Kids residens leder efter projekter som har særligt fokus på udvikling af nye metoder for inddragelse af børn i den kreative proces, gerne i et sensorisk kropsligt perspektiv, der kan relatere til de naturomgivelser BIRCA er placeret i. 

Vores vision er at skabe rum for en ny tid med mere balance i forældreskab, familieliv, kunstnerskab og samfund, og hvor en ny form for praksis kan opstå i det legende og sanselige, både i studio og i naturen på Bornholm.

Vi ønsker med vores residens at undersøge, hvordan et familieresidens kan udvikle kunsten, processen og hvordan denne type processer påvirker familierelationerne. Hvordan kan familieliv og kunstnerskab forenes på nye måder og i nye formater? Hvad opstår, hvad er udfordrende, sårbart og hvad er befriende og hvordan udvikler det os som kunstnere, familie og som kunstnerisk felt? Hvordan kan hele branchen og feltet aktivt støtte op om børn og familieliv? 

Læs mere om Birca og Birca Kids her: